Adrian Porumboiu, verdict dur la faza penalty-ului: „Dacă a fluierat la căderea lui Marius Constantin e o mare greșeală de arbitraj! Oricum, trebuia repetat” | EXCLUSIV

header image

Faza penalty-ului din minutul 26 a creat o serie de controverse în rândul oficialilor dinamoviști. Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru, a explicat duelul Puljic – Consantin.

Cert este faptul că Marius Constantin a căzut în careul lui Dinamo. Puljic a ținut ambele brațe pe adversarul direct, Marius Constantin, iar fundașul oaspeților a obținut penalty-ul. Croatul a primit și cartonaș galben.

Porumboiu: „Dacă era ținere, cădea altfel, dacă era împingere, cădea altfel”

„Dacă mingea este în joc, când jucătorul e ținut prima dată în suprafața de pedeapsă, sunt circumstanțe de penalty.

Doar că nu pare să fie atunci. Dacă nu era mingea în joc și Marius Constantin a continuat deplasarea din poziția inițială, așa cum se vede, și cade apoi, nu este nimic! Cade fără să fie penalty, este doar o mână care nu îi face nimic.

Marius are acea cădere, care nu poate fi niciodată provocată. Dacă era ținere, cădea altfel, dacă era împingere, cădea altfel. La o astfel de mână nu se acordă penalty. La fel de mare greșeală este și că nu s-a repetat lovitura de la 11 metri. Un coechipier al executantului a intrat în suprafața de pedeapsă înainte să execute și ar fi trebuit să se repete”, a declarat Adrian Porumboiu pentru ProSport.

Dinamo a fost învinsă, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), de CS Universitatea Craiova, în etapa a VII-a a Ligii I. Dinamo rămâne pe antepenultimul loc, 14, după acest meci, cu cinci puncte. Lider este CS Universitatea Craiova, cu 21 puncte, urmată de CFR Cluj, cu 15 puncte, şi de FCSB, cu 12 puncte (6 meciuri).

a fost penalty adrian porumboiu dinamo craiova HORATIU FESNIC